• Home
  • /1e rollatorloop – Flevopark

1e rollatorloop – Flevopark

Op 22 september 2010 heeft de eerste rollatorloop van Amsterdam plaats gevonden. Het  idee is afkomstig van meneer Geus, die op de voorkant van de eerste flyer staat.  Meneer Geus was een klant bij Buurtzorg. Eigenlijk hoopt hij stiekem op een avondvierdaagse voor rollators.

Het was een prachtig zonnige dag. Het seniorenpopkoor en een orgel hebben bijgedragen aan de muzikale omlijsting. Een rollatordansgroep  zorgde eveneens voor extra vertier. De catering was in handen van een groep moeilijk lerende jongeren en de overheerlijke koffie werd verzorgd door een rijdende koffiekar. De deelname was geheel gratis.

Bij de start voor de ingang van het Flevoparkbad stonden ook een aantal kraampjes met informatie. De rollator kon gecheckt worden en men kon houdingsadvies krijgen.  Een grote groep vrijwilligers zorgden dat alles zonder problemen verliep. De stadsdeel voorzitter Fatima  Elatik gaf het startschot. Ruim 35 deelnemers hebben de loop volbracht. Ze kregen een certificaat en een vaantje.

De organisatie van de eerste loop heeft plaats kunnen vinden dankzij medewerking van het Stadsdeel en sponsoring van zorgverzekeraar AGIS.

Fotografie : Annuska Steixner (tenzij anders vermeld)